Skip to main content

Airco service

Een airco in een auto is bijna niet meer weg te denken en bij vele automerken een standaard uitrusting geworden. Tijdens het onderhoud van uw auto wordt aandacht besteed aan de motor, versnellingsbak, remmen, onderstel, etc. maar wat niet standaard wordt onderhouden is het aircosysteem. Toch is het raadzaam om hier ook aandacht aan te besteden.

Een airco zorgt in de zomermaanden voor een aangenaam klimaat in uw auto, maar in het voor- en najaar is een airco in de auto ook onmisbaar. De airco onttrekt het vocht uit het interieur van uw auto en zorgt er voor dat uw beslagen ramen binnen hele korte tijd ontwazemd zijn. En dat is in de vochtige seizoenen heel prettig maar zorgt ook voor beter zicht. De meeste airco systemen werken niet als de buitentemperatuur onder de 4 graden is. Het koudemiddel kan dan niet voldoende druk opbouwen om het systeem te laten werken.

Als de capaciteit van uw aircosysteem afneemt duidt dit veelal op een te kort aan koudemiddel in het systeem. Dit kan door de loop der jaren zijn verdampt (koudemiddel is een gas) of er is een lekkage in uw aircosysteem aanwezig. Bij een lekkage onsnapt ook de olie, die de smering van de aircocompressor garandeerd, en kan leidde tot dure, onnodige reparaties.

Wij adviseren om minimaal 1 x per jaar de druk van uw aircosysteem te laten controleren. Daarnaast adviseren wij om na 3 jaar het airco systeem leeg te halen, het systeem af te persen met stikstof om te controleren op eventuele lekkage en om eventueel vocht in het systeem te verdringen, het systeem onder diep vacuum te zetten, Olie en UV (contastvloeistof om lekkages te traceren) in het systeem injecteren en het systeem opnieuw af te vullen met de juiste hoeveelheid koudemiddel.

Het aircosysteem van een auto moet met dejuiste hoeveelheid koudemiddel afgevuld worden, anders benadeeld het de werking van de airco en kan er onnodige schade aan het aircosysteem worden veroorzaakt. Zomaar een "beetje" koudemiddel bijvullen is af te raden omdat je dan niet weet of er te weinig of te veel koudemiddel in het aircosysteem zit. 

Helmerhorst Autotechniek beschikt over de juiste apparatuur om de airco van uw auto weer in topconditie te brengen. Het koudemiddel wat wij uit uw aircosysteem afzuigen wordt door onze apparatuur op een milieuvriendelijke methode gereinigd en kan weer opnieuw worden gebruikt.

Wat doen wij precies met een Aircoservicebeurt:

  • We halen het aanwezige koudemiddel uit het aircosysteem
  • We persen het aircosysteem af met stikstof en controleren op eventuele lekkage
  • We zetten het systeem onder diep vacuum
  • We injecteren olie en UV vloeistof in het aircosysteem
  • We vullen het aircosysteem met de juiste hoeveelheid koudemiddel
  • We testen het Aircosysteem
  • We controleren of de afwatering van de kachelunit goed functioneerd

De aircoservicebeurt voeren wij uit voor € 95,00 inclusief BTW

Als de afwatering van de kachelunit verstopt zit, kan het condenswater niet weg. Dit kan als gevolg hebben dat er een bacterie in de verdamper van het aircosysteem ontstaat. Als u een vreemde lucht in uw auto constateerd is dit vaak de oorzaak van een verstopte afwatering van de kachelunit.

Deze bacterie is te behandeln met een airco reinigings behandeling. Gelijk met deze behandeling is het verstandig om het interieurfilter (ook wel pollenfilter genoemd) ook te vervangen omdat de onaangeneme geur hier ook in opgenomen is. De kosten van deze behandeling is op aanvraag omdat per auto de prijs van het interieurfilter verschilt.

Wilt u vrijblijvend meer informatie over de Aircoservice, airco reinigings behandeling of is uw airco defect? Neem vrijblijvend contact met ons op.

CONTACT

WERKPLAATS:

Soldaatweg 36
1521 RL Wormerveer
Tel.: 06-23740772

KvK Amsterdam : 34377760

BTW ID: NL002107440B08

OPENINGSTIJDEN:

Maandag t/m Vrijdag van 8.00 - 17.00 uur